Atacurile din Londra, cel mai probabil opera unor simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 iunie 2017 60 afişări

Atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei se aseamănă cu atentatele produse în ultimul an în Franţa, Germania şi Marea Britanie, fiind, cel mai probabil, inspirate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Optzeci şi cinci de persoane au fost ucise, iar alte 307 au fost rănite, în iulie 2016, într-un atac cu camion comis în oraşul francez Nisa de un simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic.

În decembrie 2016, un terorist Stat Islamic a intrat intenţionat cu un autocamion în persoanele adunate la un Târg de Crăciun organizat în Berlin, omorând 12 persoane şi rănind alte 56.

În martie 2017, un islamist a lovit intenţionat cu un vehicul mai multe persoane, în zona Westminster din Londra, atacul, revendicat tot de reţeaua teroristă Stat Islamic, soldându-se cu moartea a cinci persoane.

"Deşi deocamdată nu s-a confirmat că este vorba de atacuri teroriste, incidentele din Londra sunt foarte asemănătoare cu atentatele de la Nisa, Berlin şi cu altele inspirate de reţeaua Stat Islamic", a comentat, prin Twitter, Rita Katz, directorul Institutului american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste. Atentatul comis sâmbătă în centrul Londrei nu a fost deocamdată revendicat, dar simpatizanţii Stat Islamic l-au salutat prin mesaje postate pe site-uri de socializare, precizează Rita Katz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ATENTAT,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.