Aston Martin revine în forţă: După ce a intrat de şapte ori în faliment, compania se îndreaptă spre o listare bursieră la Londra de 5 miliarde de lire sterline

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 august 2018 277 afişări

Aston Martin revine în forţă: După ce a intrat de şapte ori în faliment, compania se îndreaptă spre o listare bursieră la Londra de 5 miliarde de lire sterline

Aston Martin a anunţat că vrea să se listeze pe bursa de la Londra anul acesta după un set de rezultate financiare semestriale care au surprins producătorul britanic de maşini de lux la un nivel record, potrivit Financial Times.

Mutarea înspre o listare, care vine după şapte trimeste consecutive de profitabilitate, marchează reuşita producătorului de a readuce pe profit un business istoric, ce a trecut de şapte ori prin faliment.

Compania se aşteaptă să se ridice la o evaluare de circa 5 miliarde de lire sterline, potrivit surselor citate de publicaţia americană.

„Este un moment monumental”, spune Andy Palmer, executivul şef al companiei. „Când am început în 1979 erau mulţi producători britanici. De-a lungul carierei mele majoritatea au dispărut. Producţia de maşini în Marea Britanie este într-un punct sănătos, însă producătorii din piaţă sunt majoritatea străini. Acum vom avea din nou o companie britanică independentă”.

Compania a declarat că veniturile au crescut cu 14% până la 450 milioane lire sterline în primele luni ale anului, în timp ce profitul operaţional a crescut la 20,8 milioane de lire sterline de la 20,1 milioane lire, propulsate de lansarea a trei noi modele sport şi o cerere în creşterea din Asia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
aston martin,
faliment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.