Asociaţia Română a Industriei Fotovoltaice: Dacă se schimbă legea energiei, România va pierde investiţii de 4 miliarde de euro în regenerabile

Postat la 07 martie 2013 26 afişări

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Industriei Fotovoltaice (RPIA) susţin că dacă guvernul va modifica schema de sprijin pentru producţia energiei regenerabile investitorii nu vor mai aduce în ţară patru miliarde de euro, bani care "aşteaptă la graniţe".

"Sunt patru miliarde de euro care aşteaptă la graniţe să intre în proiecte în România. Probabil că nu vor mai intra. (...) Orice fel de schimbare va aduce instabilitate şi lipsă de competitivitate", a declarat joi preşedintele Consiliului de Administraţie al RPIA, Doru Voicu.

El a adăugat că în industria energiei regenerabile din România lucrează aproximativ 4.000 de oameni, din care circa 1.000 doar în sectorul fotovoltaic.

Potrivit lui Voicu, anul trecut statul a încasat 500 milioane euro de pe uma regenerabilelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/asociatia-romana-a-industriei-fotovoltaice-daca-se-schimba-legea-energiei-romania-va-pierde-investitii-de-4-miliarde-de-euro-in-regenerabile-10652015
10652015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.