Asociaţia Pro Infrastructura: Vom circula pe autostradă de la Sibiu la Nădlac în cel mai fericit caz peste patru ani, nu la sfârşit de iulie

Postat la 08 iulie 2019 135 afişări

Autostrada Sibiu-Nădlac ar putea fi gata în cel mai fericit caz peste patru ani, în condiţiile în care lucrările vor fi gata la finalul lunii iulie, însă mai puţin pe un tronson de 12 km unde vor fi construite două tuneluri speciale pentru urşi care aproape vor tripla costurile pe acea bucată de drum.

Asociaţia Pro Infrastructura: Vom circula pe autostradă de la Sibiu la Nădlac în cel mai fericit caz peste patru ani, nu la sfârşit de iulie

Într-o emisiune difuzată de Antena 3, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat luni că „dacă ne ajută şi vremea, vom deschide tronsoanele trei şi patru Lugoj Deva, Deci de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă”, citat de Mediafax.

Pentru a ocoli tronsonul de 12 km de autostradă şoferii vor merge pe drumul naţional DN68A pe o distanţă de 15 km între nodurile Holdea şi Margina.

„Efectiv, se parcurg numai 3 km în plus, însă DN68A este un drum cu multe viraje, o bandă pe sens, periculos şi cu denivelări. La acesta se adaugă ieşirea şi intrarea pe autostradă. Un tronson cu atfel de probleme între două lungimi mari de autostradă va duce la formarea de blocaje”, a spus Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte şi director executiv al asociaţiei Pro Infrastructura, specializată în monitorizarea lucrărilor de infrastructură. El a subliniat faptul că cele două tuneluri pentru a permite animalelor sălbatice să traverseze perimetrul autostrăzii erau necesare, lipsă lor punând în pericol siguranţa traficului.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autostrada,
nadlac,
sibiu,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.