Asociaţia Oamenilor de Afaceri ar fi de acord cu eliminarea salariului minim în sectorul privat

Postat la 06 august 2018 81 afişări

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România - AOAR - anunţă luni, într-un comunicat, că va susţine lansarea unui dialog public prin care asociaţiile patronale şi cele sindicale să ajungă la un consens referitor la „stabilirea sau eliminarea” salariului minim pentru sectorul privat.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri ar fi de acord cu eliminarea salariului minim în sectorul privat

„Apreciem ca obiectivă iniţiativa dlui ministru Eugen Teodorovici, în legătură cu importanţa fixării sau nu a unui salariu minim în sectorul privat, luând în considerare realităţile structurii economice şi diferenţele de productivitate între diverse sectoare. În contextul diferenţelor salariale existente între diversele regiuni ale tarii, eliminarea salariului minim ar putea fi un factor ce poate stimula crearea de noi locuri de muncă în zone mai puţin atractive, în principal din cauza lipsei infrastructurii”, menţionează AOAR.

În cadrul analizelor şi discuţiilor vizând eliminarea sau menţinerea salariului minim obligatoriu în sistemul privat, AOAR va propune „evaluarea posibilităţii adoptării unui salariu minim orar şi nu lunar, ceea ce ar corespunde realităţii unei economii marcate de variaţii ale cererilor de pe piaţa internă şi internaţională”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.