Asociaţia Elevilor Constanţa, care îl reclamă pe Mazăre la DNA, spune că se simte ameninţată de acesta

Autor: Cosmin Vaideanu Postat la 04 februarie 2015 50 afişări

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor Constanţa, care miercuri au depus la DNA o plângere împotriva lui Radu Mazăre, acuzându-l că nu le acordă reduceri la transportul în comun, au cerut şi luarea unor măsuri preventive împotriva primarului, motivând că s-au simţit ameninţaţi după declaraţiile acestuia.

Reprezentanţi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa au mers, miercuri, la DNA Constanţa, unde au depus o plângere penală împotriva primarului Radu Mazăre, pe care îl acuză de abuz în serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am venit astăzi (miercuri -n.r.) la DNA pentru a depune o plângere penală pe numele primarului Radu Mazăre, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, deoarce de 15 ani, de când este primar, refuză să aplice legea şi să le acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local în comun. Ne dorim ca legea să fie respectată şi elevii să beneficieze de dreptul lor de care beneficiază şi colegii lor din alte municipii reşedinţă de judeţ din ţară", a declarat Alexandru Manda, vicepreşedinte aş Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

El a precizat că le-a solicitat procurorilor anticorupţie şi luarea unor măsuri preventive împotriva lui Radu Mazăre, pe motiv că elevii s-au simţit ameninţaţi după declaraţiile pe care primarul le-a făcut marţi la adresa lor, dar reprezentanţii DNA le-au transmis să se adreseze Poliţiei cu această solicitare.

Alexandru Manda a mai spus că plângerea penală împotriva lui Mazăre a fost înregistrată şi urmează să fie analizată de procurori.

Asociaţia Elevilor din Constanţa reclamă, în plângerea penală depusă la DNA împotriva lui Radu Mazăre, pe care îl acuză de abuz în serviciu, că Primăria Constanţa refuză să acorde reducere de 50 la sută la transportul local în comun pentru elevi, prevedere stipulată la art. 84 (1) în Legea educaţiei naţionale, şi că astfel a fost adus un prejudicil de peste 50 de milioane de euro.

Primarul Radu Mazăre a declarat, marţi, referitor la demersul elevilor, că aceştia "ar trebui să deschidă ochii", pentru că este păcat să-i vrea răul.

"E rău şi păcat şi ar trebui să deschidă ochii foarte bine, ca să nu folosesc alt termen, să vadă că toţi cei care au făcut plângeri la DNA şi care arătau cu degetul să-l băgăm în puşcărie, să-i facem, să-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru că Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ţi le întoarce, dacă faci lucruri bune îţi dă tot lucruri bune", a spus Mazăre.

Primarul Constanţei mai spunea că sunt şi elevi care beneficiază de această reducere de 50 la sută la abonament: "Beneficiază de jumătate de abonament subvenţionat cei care au venituri de până în 18 milioane pe membru de familie. Dacă mă întrebaţi pe mine cred că este suficient, nu cred că un copil ai cărui părinţi câştigă 100 de milioane fiecare trebuie să beneficieze de jumătate de gratuitate".

Mazăre mai susţinea că le-a cerut elevilor să decidă ei dacă reducerea de 50 la sută la transportul local în comun să fie acordată pentru fiecare elev sau să beneficieze de gratuitate la transportul în comun elevii din familii defavorizate.

"Asta i-am întrebat acum. Pentru că bugetul de acum ne permite, să dăm această jumătate tuturor sau vreţi ca cei ai căror părinţi câştigă minimul pe economie să dăm gratuit?”, a mai declarat Radu Mazăre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ELEVI,
MAZĂRE,
DNA
/actualitate/asociatia-elevilor-constanta-care-il-reclama-pe-mazare-la-dna-spune-ca-se-simte-amenintata-de-acesta-13803107
13803107
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.