Asigurătorii din UNSAR au cedat 29% din primele subscrise în reasigurare

Autor: Anelis Baciu Postat la 06 septembrie 2013 103 afişări

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (asociaţia profesională a asigurătorilor locali) au cedat prime 898 milioane de lei

Asigurătorii din UNSAR au cedat 29% din primele subscrise în reasigurare

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (asociaţia profesională a asigurătorilor locali) au cedat prime 898 milioane de lei (204 mil. euro) către reasigurători în perioada ianuarie-iunie a acestui an, în creştere cu 16% comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, conform datelor publicate de asociaţie. Cedările în reasigurare reprezintă aproximativ o treime din primele brute subscrise în primele şase luni ale anului de cele mai mari 16 companii membre ale UNSAR.

Cea mai mare parte a contractelor de reasigurare au fost încheiate pentru poliţele de răspundere civilă auto (RCA) şi asigurări de imobile. Primele cedate în reasigurare pentru poliţele auto obligatorii au însumat 382 milioane de lei (87 mil. euro), circa 42% din totalul transferurilor către reasigurători, în timp ce pe segmentul property cedările au cumulat 274 milioane de lei (62 mil. euro). Companiile de asigurare au cedat mai mult din primele subscrise în reasigurare pentru că au căutat o plasă de siguranţă, în condiţiile în care încasările din poliţe nu ţin pasul cu despăgubirile.

Pe RCA, asigurătorii au cedat mai mult în ultimii ani după ce în trecut au tăiat agresiv tarifele pentru a-şi mări baza de clienţi. Numai trei asigurători, Omniasig, Astra şi Uniqa, au cedat împreună circa 475 milioane de lei (108 mil. euro), adică peste jumătate din primele brute cedate în primul semestru al acestui an de asigurători membri ai UNSAR. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2013

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Asigurători,
UNSAR,
prime subscrise,
reasigurare
/actualitate/asiguratorii-din-unsar-au-cedat-29-din-primele-subscrise-in-reasigurare-11297041
11297041
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.