Asigurarile unit linked au crescut afacerile Generali asigurari in 2010

Autor: Ana Raduta Postat la 30 martie 2011 20 afişări

Compania a crescut anul trecut cu 8% pe segmentul de asigurari de viata si 19% pe politele unit linked.

In urma cresterii de pe segmentul de asigurari de viata, a fost atins un volum de prime brute subscrise de 91 milioane lei. Cea mai bună evoluţie (plus19%) a inregistrat-o insa segmentul unit-linked, urmat de asigurările individuale traditionale (plus 7%) si cele de grup (plus 3,5%).

"Suntem foarte multumiti de performanta obtinuta pe segmentul de asigurari de viata, care se situeaza, conform estimarilor specialistilor, peste media pietei", spune Marie Kovářová, directorul general Generali Asigurari.

In total, compania a obtinut in 2010 un volum total de prime brute subscrise de 440 de milioane de lei, cu 13% mai mic in comparatie cu perioada similara a anului precedent. Segmentul de asigurari generale a scazut cu 17% fata de anul trecut, pana la valoarea de 349 milioane lei. Diminuarea subscrierii a fost determinata de involutia generala a pietei auto si, in particular, a celei de leasing, factori dublati de scaderea veniturilor populatiei.

Au crescut insa alte linii de business non-auto: credite si garantii (plus 155%), asistenta turistica (plus154%), raspundere civila profesionala (plus 15%), asigurari de locuinta (plus 8%) si asigurari de incendiu pentru riscuri industriale (plus 6%).

"Vom lua in continuare toate masurile necesare pentru mentinerea unui portofoliu echilibrat, prin limitarea ponderii asigurarilor auto si dezvoltarea altor linii de asigurare. Actiunile derulate anul trecut, printre care procesul de selectie in cadrul portofoliului auto a unui nucleu de clienti, caracterizati prin responsabilitate in trafic si care apreciaza valoarea unor servicii de calitate, pe care i-am premiat prin tarife preferentiale, sunt parte a acestei strategii", mai spune Marie Kovářová.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
unit linked,
Generali asigurari
/actualitate/asigurarile-unit-linked-au-crescut-afacerile-generali-asigurari-in-2010-8112134
8112134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.