ASF a încheiat primul trimestru cu excedent de 10,18 milioane lei, cu venituri peste cele bugetate

Autor: Raluca Ghinea Postat la 22 aprilie 2015 31 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a consemnat în primul trimestru un excedent de 10,18 milioane lei, după ce a realizat venituri cu 10% mai mari decât cele bugetate, iar cheltuielile au reprezentat circa 70% din suma previzionată, a anunţat instituţia.

"Consiliul ASF a aprobat execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli la 31.03.2015, precum şi rectificarea BVC pe anul în curs. În primul trimestru al anului 2015, veniturile realizate au reprezentat 110% din cele bugetate, iar cheltuielile au fost de 72% faţă de prevederile bugetare, din care cheltuielile cu personalul au fost de 77% în raport cu cele previzionate. Trimestrul I s-a încheiat cu un excedent curent de 10.179.301 lei", se arată într-un comunicat al autorităţii.

ASF a încheiat anul trecut cu un excedent de 18,3 milioane de lei, de la un deficit de 9,8 milioane de lei în 2013, la venituri din activitatea de bază de 165,92 milioane de lei, în creştere cu 18,67% faţă de 2013.

Guvernul intenţionează ca 80% din excedentul anual al ASF şi al Autorităţii pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii să fie virat la Fondul asigurărilor de sănătate, pentru acest an baza de calcul incluzând şi excedentul rămas neutilizat din anii anteriori.

ASF se finanţează integral din venituri proprii extrabugetare.

Cheltuielile totale au scăzut faţă de 2013 cu 1,32%, de la 149,61 milioane de lei la 147,63 milioane de lei.

Cheltuielile de personal ale membrilor Consiliului ASF în 2014 s-au redus cu peste 78% faţă de bugetele destinate în acest sens membrilor consiliilor celor trei autorităţi precedente (CSA, CNVM şi CSSPP).

Bugetul ASF pe 2015 prevede în continuare reduceri substanţiale cu cheltuielile de personal ca urmare a finalizării procesului de restructurare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România.

Instituţia a fost înfiinţată în 2013 prin preluarea şi reorganizarea atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ASF,
EXECUŢIE BUGETARĂ,

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/asf-a-incheiat-primul-trimestru-cu-excedent-de-10-18-milioane-lei-cu-venituri-peste-cele-bugetate-14140097
14140097
comments powered by Disqus
Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu } Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu }

Într-un articol de copertă recent scriam despre viaţa angajaţilor în open space – observam cât de mici sunt spaţiile alocate angajaţilor în birourile din România, cât de greu este să ne adaptăm la obiceiurile colegilor şi cum, de multe ori, simţim nevoia să facem de acasă lucrurile importante pentru muncă. A trecut doar o lună de atunci, iar glumele „colegului de bancă'' au devenit amintiri, iar open space-ul pare să fi intrat la capitolul istorie. Ce înseamnă experimentul global al muncii de acasă şi care sunt posibilele urmări ale acestuia?

vezi continuarea
ZF.ro
Pandemia aduce schimbări gigant. Era mall-urilor a apus? Pandemia aduce schimbări gigant. Era mall-urilor a apus?
O nouă descoperire schimbă ce ştim despre coronavirus: cum se transmite de fapt virusul
Mediafax
Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus
Top 10 ţări care îşi vor reveni cel mai rapid la finalul pandemiei de coronavirus, potrivit analiştilor
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.