ASF a amendat Euroins cu 3 mil.lei în martie pentru înregistrarea unor fonduri neconforme, întârzieri la plata despăgubirilor RCA şi neplata unor penalităţi

Autor: Roxana Rosu Postat la 08 aprilie 2022 47 afişări

 ASF a amendat Euroins cu 3 mil.lei în martie pentru înregistrarea unor fonduri neconforme, întârzieri la plata despăgubirilor RCA şi neplata unor penalităţi

Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancţionat şîn luna martie mai multe societăţi de piaţa financiară non-bancară pentru încălcarea unor prevederi ale legislaţiei, printre firmele sancţionate fiind Euroins, Groupama şi Transilvania Broker de Asigurare, a anunţat ASF.

Astfel, Euroins România Asigurare Reasigurare a fost amendată cu 2,39 milioane lei pentru înregistrare unor fonduri neconforme şi cu 652.100 de lei pentru neprezentarea tuturor documentelor solicitate de echipa de control, plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplata unor penalităţi, constatarea daunelor RCA cu întârziere şi subevaluarea rezervei de daună avizată.

De asemenea, Tanja Blatnik, CEO Euroins, a primit o amendă de 98.500 de lei pentru transmitere unor raportări neconforme.

În cazul Groupama Asigurări, amenda s-a ridicat la 62.900 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplata penalităţilor şi constatarea unor daune RCA cu întârziere.

Transilvania Broker de Asigurare a fost sancţionat de ASF cu avertisment scris pentru faptul că informaţiile/datele înscrise în contractul de asigurare sunt incorecte şi neclare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurare,
euroins,
intarziere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.