Artego face spectacol pe o bursă anemică

Postat la 14 decembrie 2012 12 afişări

Bursa de la Bucureşti a crescut joi, 13 decembrie, cu 0,14%, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare şi unde lichiditatea a fost asigurată în principal de operaţiunile cu acţiunile SIF Transilvania, Fondul Proprietatea, Trans­gaz şi Banca Transilvania.

Investitorii au tran­zac­ţionat în total acţiuni de 12,1 milioane lei (2,6 milioane euro), valoare de peste două ori mai mică decât rulajul şedinţei precedente, de 27,4 milioane lei (6 milioane euro). "După şedinţa bună de miercuri, cea de joi a părut anemică. Observăm, totuşi, intrarea Transgaz în topul lichidităţii, o companie care face parte din categoria celor care ar putea acorda un dividend cu randament foarte bun, iar achiziţiile sunt susţinute şi de o imagine bună a indicatorilor economici ai societăţii", a declarat Simion Tihon, broker la Prime Transaction. La închiderea pieţei principale, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era cu 0,58% sub nivelul de miercuri.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
investitori,
piata de capital,
artego
/actualitate/artego-face-spectacol-pe-o-bursa-anemica-10392479
10392479
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.