ARMATA UE | Trump critică vehement planul lui Macron: „Foarte jignitor!”

Postat la 10 noiembrie 2018 84 afişări

Preşedintele american Donald Trump a criticat vineri planul omologului său francez Emmanuel Macron, conform căruia Uniunea Europeană ar trebui să aibă o armată proprie, catalogând ideea drept „foarte jignitoare”, relatează Reuters.

ARMATA UE | Trump critică vehement planul lui Macron: „Foarte jignitor!”

Declaraţiile preşedintelui american au fost făcute la sosirea în Paris, cu ocazia ceremoniilor organizate la 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

„Foarte jignitor, poate că Europa ar trebui mai întâi să îşi plătească partea în cadrul NATO”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj postat pe Twitter.

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat marţi că Uniunea Europeană trebuie să înfiinţeze propria armată, pentru a reduce dependenţa de Washington în materie de apărare, denunţând apariţia unor "puteri autoritariste" şi evocând necesitatea apărării Europei de Rusia, China şi chiar Statele Unite.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
armata,
uniunea europeana,
critici,
plan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.