Ariston Therme Group a avut anul trecut afaceri de 1,43 miliarde de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 11 aprilie 2017 158 afişări

Ariston Therme Group a avut anul trecut afaceri de 1,43 miliarde de euro

Compania de echipamente de încălzire şi producere a apei calde menajere Ariston Thermo Group a anunţat rezultatele financiare raportate anul trecut şi, de asemenea, inaugurarea centrului de cercetare şi dezvoltare Ariston Thermo Innovative Technologies. Astfel, în anul financiar încheiat, grupul a raportat venituri egale cu cele înregistrate în 2015, de 1,43 milioane de euro, în ciuda unui impact negativ raportat de ratele de schimb valutar, de 2%, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. De asemenea, EBITDA ajustat a ajuns la 178 milioane de euro, în avans cu 2,6%  faţă de anul anterior. Pe de altă parte, EBIT s-a situat la 128 milioane de euro, în creştere cu 8,8%. Şi profitul s-a îmbunătăţit cu 3,8%, faţă de 2015, ajungând astfel la 83 milioane de euro.

De asemenea, la finalul anului, poziţia financiară netă pozitivă a fost de 30 de milioane de euro, în creştere cu 23 de milioane de euro, faţă de 7 milioane de euro, cât a fost raportată în 2015. În plus, cash flow-ul operaţional a fost unul pozitiv.

În 2016, valoarea investiţiilor Ariston Thermo în dezvoltare şi cercetare a ajuns la 69 milioane de euro în 2016 (201 milioane de euro în 3 ani, perioada 2014 – 2016). Potrivit reprezentanţilor companiei, o atenţie deosebită a fost acordată inovării în produse şi servicii, prin investiţii în soluţii cu un grad ridicat de eficienţă, ce folosesc energii regenerabile, şi prin dezvoltarea de aplicaţii şi servicii interconectate.

Tot anul trecut, Ariston Thermo a finalizat achiziţia a 79% din cadrul companiei NY Thermal Inc., ce deţine brandul NTI, lider în America de Nord pe piaţa de centrale termice murale în condensare şi de pardoseală, atât cu funcţionare pe gaz, cât şi pe combustibil lichid, domestice sau comerciale. Compania, cu sediul central în Saint John, Canada, are 120 de angajaţi şi două unităţi de producţie, cât şi o cifră de afaceri de 32 milioane de euro în 2016. Achiziţia reprezintă o importantă oportunitate pentru Ariston Thermo de a intra pe piaţa nord-americană şi de a-şi întări prezenţa la nivel internaţional.  

Pentru 2017, Ariston Thermo şi-a setat obiectivul de a continua creşterea la nivel global, atât pe pieţele unde grupul este deja prezent, cât şi prin explorarea de noi pieţe.

Începutul acestui an a fost marcat şi de preluarea de către Laurent Jacquemin a poziţiei de CEO al Grupului, începând cu finalul lunii martie. Cu o experienţă de 25 de ani în cadrul companiei, acesta s-a făcut remarcat ca lider cu valori solide, capabil să realizeze schimbări importante şi să contribuie la dezvoltarea Grupului, fiind un adevărat suport pentru creşterea companiei atât la nivel de rezultate, cât şi raportat la calitate.

În ceea ce îl priveşte pe Leonardo Senni, cel care a deţinut funcţia de CEO în ultimii trei ani, asigurând consolidarea poziţiei de lider a Ariston Thermo Group, cât şi creşterile raportate de companie, acesta va ocupa poziţia de Managing Director în cadrul Merloni Holding.

„2016 a creat premise solide pentru continuarea trendului de creştere. Anul s-a încheiat cu rezultate pozitive, cu o îmbunătăţire continuă a produselor noastre, a serviciilor şi a proceselor, dar şi a prezenţei Ariston Thermo la nivel internaţional”, a declarat Paolo Merloni, Preşedinte Ariston Thermo. El a subliniat, de asemenea, că oamenii, inovaţia şi eficienţa sunt pilonii strategiei Grupului şi principalele aspecte în care trebuie investit. În mod particular,  Ariston Thermo Innovative Technologies va juca un rol cheie în poziţia competitivă a companiei în ceea ce priveşte dezvoltarea de tehnologii avansate, consolidând poziţia Grupului în piaţa globală de profil.

„Numirea lui Laurent Jacquemin ca CEO al Ariston Thermo confirmă angajamentul privind valorificarea talentelor şi garantează creşterea Grupului, asigurând oportunităţile viitoare privind plus valoarea adusă acţionarilor”, a încheiat Paolo Merloni. Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţional în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră. Angajamentul Ariston Thermo privind eficienţa energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluţii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare şi pompele de căldură, precum şi prin îmbunătăţirea eficienţei produselor tradiţionale (boilere sau centrale termice), dar şi prin investiţiile în noi proiecte.Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.