Remus Borza, deputat ALDE: La sistemul ăsta de salarizare vor intra în corpul demnitarilor doar mediocrii sau hoţii

Postat la 10 aprilie 2017 1267 afişări

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, luni, că la o retribuţie 1000 de euro/lună vor intra în corpul demnitarilor doar mediocrii sau hoţii, precizând că un demnitar nu se poate prezenta ca ”unii colegi, în blugi, bărboşi, slinoşi, să spună: eu sunt alesul neamului”.

Remus Borza, deputat ALDE: La sistemul ăsta de salarizare vor intra în corpul demnitarilor doar mediocrii sau hoţii

”Eu nu trăiesc din 5000 de lei. Dar sunt oameni de bună credinţă în Parlamentul ţării, iar dacă aveţi consideraţie faţă de instituţia fundamental a unei naţiuni, trebuie să terminaţi cu populismele. (…) Nu cred că trebuie să dăm dovadă de atâta ipocrizie, să facem atât de mari discuţii… Ce vreţi să facem? Sigur, împuşcăm toţi parlamentarii ţării sau îi trimitem acasă şi acceptăm să fim conduşi de alte instituţii de presă sau de trusturile de presă. (…) Trebuie să acceptaţi că, la nivelul ăsta redus de salarizare, vor intra în sistemul public, în corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hoţii. Un demnitar nu poate să vină, ca nişte colegi de la un anumit partid în blugi, bărboşi, slinoşi, să spună: eu sunt alesul neamului. Dacă nu înţelegem să ne onorăm demnitarii, nici alţii în afară nu ne vor onora pe noi, ca popor”, a conchis deputatul ALDE.

El a mai spus că, în orice sistem de drept, în orice naţiune, care se pretinde a fi civilizată la vârful piramidei, se găseşte salarizarea demnitarilor.

”Dacă vi se pare în regulă ca un ministru să fie mai prost retribuit decât un şef de serviciu sau un parlamentar decât şefa de la Administrativ sau de la Financiar-contabilitate, atunci înseamnă că greşesc eu. Trebuie să înţelegeţi că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro. Când am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul român. La o mie de euro nu vor veni nişte buni profesionişti sau nişte oameni de moralitate să lucreze”, a mai spus deputatul ALDE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.