Băutura românească care a ajuns vedetă în străinătate. Un litru se vinde şi cu 2000 de euro

Postat la 10 aprilie 2017 11604 afişări

Băutura noastră a ajuns vedetă peste hotare. Străinii sunt gata să scoată şi 2000 de euro pentru un litru de tărie românească.

Băutura românească care a ajuns vedetă în străinătate. Un litru se vinde şi cu 2000 de euro

Palinca de caise, scoruşe sau cireşe sunt în mare căutare, totuşi ce-a mai apreciată rămâne a fi cea de prune, spun producătorii licorii fermecate. Băutura parfumată este ambalată în sticle de colecţii şi chiar cu fir de aur.

In Satu Mare, la Mediesul Aurit, familia Zetea duce mai departe traditia prepararii celei mai bune palinci de peste 100 de ani. O sticla de colectie va ajunge in tarile din vestul Europei! Este ambalata cu fir din aur. Aur curat este si pe limba strainilor.

“E chiar din cirese amare care se vinde chiar si la preturi considerate exorbitante. In momentul de fata se vinde la peste 2000 euro pe litru.”, a declarat Silviu Zetea, producator, pentru stirileprotv.ro

Din Satu Mare palinca ajunge in toata Europa si bate chiar si celebrul calvados frantuzesc. Laurentiu Tibru, patron magazin Austria: “Cumpara din toata Germania si din toata Austria si prin magazinul nostru online. O sticla se vinde si cu 20 de euro.”

Preturile pornesc in strainatate de la 20 de euro si pot sa ajunga pana la 2 mii de euro.

La Sfantul Gheorghe doi oameni de afaceri si-au amenajat o distilerie moderna, cu dispozitive care au costat peste 100.000 de euro. Fac palinca de caise si de scoruse, niste fructe comestibile, asemanatoare cireselor si apreciate in Ardeal. Dar regina va ramane mereu palinca de prune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.