Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, urmărit penal pentru luare de mită

Postat la 03 mai 2016 973 afişări

Procurorii i-au spus arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, vineri, că este acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual, fiind suspectat că a primit 850 de euro de la o persoană, pentru a o ajuta să se înscrie la Facultatea de Teologie din Constanţa.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, urmărit penal pentru luare de mită

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a venit vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti, fiind citat de procurori pentru a fi audiat într-un dosar. Încă nu se ştie în ce calitate este audiat.

Avocata arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat, vineri, că IPS Teodosie este urmărit penal pentru fapte de corupţie, în dosarul din 2009 în care este acuzat că ar fi luat mită, cauză care iniţial a fost închisă de procurori, dar acum a fost redeschisă întrucât au apărut noi date.

„A fost redeschisă urmărirea penală. La dosar au fost depuse convorbiri realizate de un coleg jurnalist. Aceste probe nu au a face nimic cu o probă judiciară”, a spus avocata.

Potrivit Mediafax, Maria Vasii a susţinut că IPS Teodosie nu este vinovat, însă anchetatorii au stabilit că există date şi indicii noi în acel dosar, care au dus la infirmarea soluţiei iniţiale şi la redeschiderea cauzei.

Avocata a adăugat că alte două persoane urmează să fie puse sub acuzare în dosarul de corupţie.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/arhiepiscopul-tomisului-ips-teodosie-urmarit-penal-pentru-luare-de-mita-15280762
15280762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.