Arheologii o caută pe Mona Lisa la Florenţa - VIDEO

Autor: Ioana Mihai Postat la 25 iulie 2012 17 afişări

Arheologii au dezgropat, la Florenţa, un schelet aflat într-o stare de conservare foarte bună. Ei cred că acest schelet ar putea fi rămăşiţele celebrei Lisa Gherardini, femeia de obârşie nobilă din Florenţa despre care se presupune că a servit drept model pentru celebra Mona Lisa pictată de Leonardo da Vinci, relatează BBC.

Acesta ar putea fi un pas important în dezlegarea misterului femeii îndeobşte cunoscută ca având cel mai enigmatic zâmbet. Identitatea acestei femei a dat naştere unei uriaşe controverse. Lisa Gherardini era soţia unui comerciant de mătase florentin iar scheletul dezgropat acum într-un loc în care înainte era o mănăstire este al treilea dintr-o serie de trei.

Istoricul de artă Silvano Vincenti a declarat: "Am ajuns în cel mai important moment al acestei căutări". Scheletul urmează să fie suspus unor analize, cum ar fi datarea cu carbon. Dacă scheletul se dovedeşte că ar fi rămăşiţele Lisei Gherardini, oamenii de ştiinţă intenţionează să recompună imaginea feţei bazându-se pe osatura capului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Arheologii,
Mona Lisa,
Florenţa
/actualitate/arheologii-o-cauta-pe-mona-lisa-la-florenta-video-9902574
9902574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.