Argus a convocat acţionarii pentru aprobarea unor credite de 110 mil. lei

Postat la 12 iulie 2013 45 afişări

Producâtorul de ulei Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia, a convocat acţionarii în vederea aprobării de către societate a mai multor linii de finanţare în valoare totală de circa 110 mil. lei (24,7 mil. euro), însă nu specifică ce bănci vor finanţa compania.

Argus a convocat acţionarii pentru aprobarea unor credite de 110 mil. lei

Argus intenţionează să se împrumute cu suma de 67 mil. lei pentru finanţarea activităţii curente pe o perioadâ de 12 luni, credit ce va fi garantat cu mai multe ipoteci pe activele din patrimoniul propriu, clădiri şi mai multe hectare de teren, majoritatea situate în Constanţa.

Totodată, compania vrea să mai atragă un credit pe termen scurt în valoare de 37 mil. lei (8,3 mil. euro), un plafon SGB de 5,3 mil. lei şi să prelungească o linie de credit de 7,5 mil. lei, care au fost deja aprobate de administratorii societăţii.

Potrivit conducerii Argus, producătorul de ulei are nevoie de finanţări semnificative pentru achiziţia seminţelor de floarea soarelui necesare producţiei din acest an, după ce anul trecut vănzările au scâzut cu 38% ca urmare a lipsei capitalului de lucru necesar desfăşurării activităţii.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
argus,
actionari,
aprobare,
convocari
/actualitate/argus-a-convocat-actionarii-pentru-aprobarea-unor-credite-de-110-mil-lei-11118614
11118614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.