Arcon crescut cu 15% în 2012 şi a finalizat preluarea Corina Gealan şi Amvic

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 23 ianuarie 2013 71 afişări

Arcon, una dintre cele mai importante companii naţionale din zona producţiei de termo şi hidroizolaţii, a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 31,5 milioane de euro, în creştere cu 15 procente faţă de anul precedent.

Toate grupele de produse au susţinut această creştere. Membranele bituminoase au avut un avans fizic de aproximativ 17 procente, iar vânzările de polistiren expandat au crescut cu 9 procente faţă de anul 2011. O bună parte din produsele Arcon se îndreaptă către Grecia, Bulgaria, Ungaria, Cipru, Malta şi ţările arabe, în 2012 valoarea exporturilor ridicându-se la 3,6 milioane de euro.

Arcon a finalizat procedura de achiziţie a companiilor Corina Gealan şi Amvic, business-uri conexe actualei baze de producţie, astfel compania începe 2013 cu cele două companii în portofoliu. "Procedura de achiziţie a celor două companii a fost finalizată, iar în această perioadă lucrăm intens la strategia de integrare a celor două companii în planurile noastre de afaceri", precizează Ioan Ţiţeiu, directorul general Arcon.

În 2013 Arcon se va afla mai aproape de şantierele din Bucureşti şi de pieţele sale din Sudul Europei, astfel compania mizează pe o creştere a afacerilor. "2013 va fi încă un an dificil pentru Comunitatea Europeană, aşa că nu ne putem hazarda în estimări, însă tind să cred că va avea loc o uşoară revenire a pieţei de profil în România", declară Ioan Ţiţeiu.

Arcon a fost înfiinţată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. în prezent compania are 200 de angajati specializaţi în sectorul industrial şi de construcţii. Arcon este, de asemenea, şi cea mai mare companie românească producătoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolaţii. O altă direcţie de dezvoltare industrială a companiei Arcon o reprezintă producţia de polistiren expandat, în prezent societatea deţinând una dintre cele mai mari şi mai moderne capacităţi de producţie la nivel naţional. Începând din 2012 Arcon a dezvoltat şi o facilitate de producţie de tencuieli decorative şi vopsele, cu o capacitate de 45.000 tone anual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
arcon,
Corina Gealan,
Amvic
/actualitate/arcon-crescut-cu-15-in-2012-si-a-finalizat-preluarea-corina-gealan-si-amvic-10517798
10517798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.