Aproape trei sferturi din români consumă lapte în prima parte a zilei

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 noiembrie 2015 73 afişări

Peste jumătate dintre români consumă lapte o dată sau de mai multe ori pe zi, conform unui studiu realizat de către Olympus România, în luna octombrie a acestui an. Studiul privind consumul de lapte în rândul românilor dezvăluie faptul că laptele este un produs care nu lipseşte din aproape nicio gospodărie. 71% dintre respondenţi asociază laptele cu prima parte a zilei şi îl consumă în diferite feluri la micul dejun.

De asemenea, rezultatele studiului arată că 1 din 3 gospodării consumă 2-3 litri de lapte pe săptămână, 41% dintre respondenţi declarând că toţi membrii familiei consumă lapte în mod regulat.

Din dorinţa de a-i păstra cât mai multe dintre beneficiile naturale, 67% dintre respondenţii studiului Olympus consumă laptele simplu, în timp ce pentru 19% laptele este la fel de gustos cu zahăr, miere sau cacao. Doar 9% dintre respondenţi susţin că folosesc laptele în cafea.

Pentru majoritatea covârşitoare a respondenţilor studiului Olympus (81%), laptele va rămâne întotdeauna o sursă importantă de calciu, vitamine şi minerale, în timp ce 22% dintre ei aleg acest aliment pentru că le aduce aminte de copilărie. Aproape jumătate dintre respondenţi (44%) preferă laptele pentru că le oferă o stare de linişte şi calm după o zi agitată, iar 25% îl consumă deoarece le atenuează senzaţia de foame.

Oferta Olympus România include lapte de consum (1,5% şi 3,5% grăsime), lapte UHT (1,5% şi 3,5% grăsime), lapte de consum ecologic 3,5% grăsime şi lapte de capră.

Studiul a fost realizat de către Olympus România şi îşi propune să identifice obiceiurile de consum al laptelui în rândul românilor. Datele au fost obţinute prin intermediul unui chestionar online, la care au răspuns 271 persoane, salariaţi din mediul urban, care sunt conectaţi la internet şi folosesc canalele sociale.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. Grupul de companii, deţinut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, şi operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lapte,
romani,
studiu,
Olympus,
lactate
/actualitate/aproape-trei-sferturi-din-romani-consuma-lapte-in-prima-parte-a-zilei-14893646
14893646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.