Aproape jumătate dintre antreprenorii români nu au absolvit liceul

Autor: Cristina Cuncea Postat la 07 februarie 2013 18 afişări

Aproape jumătate dintre antreprenorii români nu au absolvit un liceu sau o facultate, iar pe o treime dintre aceştia un eşec în business îi determină să nu mai aibă alte iniţiative în afaceri

Aproape jumătate dintre antreprenorii români nu au absolvit nici măcar liceul, iar pe o treime dintre aceştia un eşec în business îi determină să nu mai aibă alte iniţiative în afaceri, potrivit unui barometru realizat de Ernst&Young (E&Y), scrie Mediafax. "În SUA, 95,1% dintre deţinătorii de întreprinderi mici au cel puţin studii superioare. În România, doar 53,3% dintre antreprenori sunt absolvenţi de liceu sau de facultate. Totuşi, începând cu anul şcolar 2010-2011, educaţia antreprenorială a fost introdusă în licee (clasa a 10-a), fapt ce va creşte gradul de conştientizare a antreprenoriatului în rândul adolescenţilor, ca alternativă de carieră", se arată în barometrul percepţiei asupra mediului antreprenorial românesc, "Antreprenorii vorbesc", lansat de Ernst&Young. În opinia consultanţilor E&Y, contextul economic actual, cu locuri de muncă mai puţine şi instabile, a condus la o schimbare a percepţiei tradiţionale asupra carierei ideale, care valorizează stabilitatea, către una favorabilă antreprenoriatului.

Mai multe pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antreprenori,
facultate,
studii,
e&y
/actualitate/aproape-jumatate-dintre-antreprenorii-romani-nu-au-absolvit-liceul-10549663
10549663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.