Apple continuă disputa cu UE în privinţa taxei de 14 miliarde de dolari

Postat la 19 septembrie 2019 30 afişări

Apple a acuzat Comisia Europeană că i-a înţeles greşit modul de a face afaceri, în a doua zi a procesului în care contestă dispoziţia comisiei Comisiei Europene de a plăti taxe suplimentare în valoare de 14 miliarde de dolari, anunţă Ruers.

Apple continuă disputa cu UE în privinţa taxei de 14 miliarde de dolari

Cazul se concentrează pe facilităţile fiscale acordate de Irlanda către două companii ale Apple din ţară, Apple Sales International şi Apple Operations Europe, care au redus obligaţiile fiscale ale companiei pentru mai mult de două decenii - până la 0,005% în 2014, potrivit Comisiei Europene. Apple contestă acest lucru.

Comisia a dispus companiei americane în 2016 să plătească 13 miliarde de euro (14,4 miliarde de dolari) reprezentând impozite datorate Irlandei. Însă Apple şi Irlanda, a cărei economie beneficiază de prezenţa mai multor firme multinaţionale, contestă decizia la Curtea Generală Europeană, a doua instanţă a uniunii.

Miezul disputei sunt afacerile derulate de multinaţionale în Irlanda, nu exclusiv cazul Apple, susţinte avocatul companiei, Daniel Beard.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
miliarde,
disputa,
continuare,
taxa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.