Apple bate toate recordurile cu profit de 6 mld. $

Postat la 19 ianuarie 2011 13 afişări

Compania americana Apple a anuntat rezultate financiare care au batut si cele mai optimiste estimari ale analistilor pentru primul trimestru al anului fiscal, incheiat la 25 decembrie, insa producatorul iPod si iPhone "nu a spus nimic despre elefantul din camera - plecarea neasteptata in concediu medical a CEO-ului Steve Jobs", comenteaza cotdianul Wall Street Journal.

Apple a anuntat venituri de 26,7 mld. dolari, in crestere cu 71% fata de anul precedent in timp ce profitul a urcat si mai repede, cu 78%, la nivelul record de 6 miliarde de dolari. Rezultatele spectaculoase ale Apple vin pe fondul vanzarilor foarte bune de gadgeturi de la finele anului. In cele trei luni incheiate pe 25 decembrie Apple a vandut 4,13 milioane de computere Mac (in crestere cu 23%), 16,24 milioane de iPhone-uri (in crestere cu 86%) si 19,45 milioane de iPod-uri (in scadere cu 7% fata de anul precedent). Compania a vandut si 7,33 milioane de tablete iPad.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
recorduri,
profit,
Steve Jobs
/actualitate/apple-bate-toate-recordurile-cu-profit-de-6-mld-s-7902406
7902406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.