Apple a pierdut 10 miliarde de dolari din capitalizare după ce Foxconn a anunţat îngheţarea angajărilor

Postat la 21 februarie 2013 13 afişări

Apple a pierdut aproximativ 10 miliarde de dolari din capitalizare după ce grupul taiwanez Foxconn Technology, cel mai mare producător de electronice din lume, care fabrică în China inclusiv iPhone şi iPad, a anunţat îngheţarea angajărilor, generând temeri privind cererea de electronice de consum.

Foxconn a suspendat activitatea de recrutare până la sfârşitul lunii martie, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei taiwaneze, Bruce Liu, citat de Bloomberg.

El a precizat că decizia nu are legătură cu producţia iPhone 5, dezminţind informaţiile apărute anterior în presă.

Purtătorul de cuvânt al Apple Steve Dowling a refuzat să comenteze informaţiile.

Acţiunile Apple au coborât miercuri la New York cu 2,4%, la 448,8 dolari, capitalizarea companiei fiind de 421,5 miliarde de dolari la preţul de închidere. Astfel, Apple a pierdut miercuri aproximativ 10 miliarde de dolari din valoarea de piaţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capitalizare,
Foxconn,
Foxconn
/actualitate/apple-a-pierdut-10-miliarde-de-dolari-din-capitalizare-dupa-ce-foxconn-a-anuntat-inghetarea-angajarilor-10582515
10582515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.