Apocalipsa Netflix. Compania ar putea pierde 400.000 de abonaţi

Autor: Andra Stroe Postat la 19 aprilie 2019 1992 afişări

Netflix îşi avertizează clienţii că preţurile abonamentelor vor creşte în curând, însă gigantul de servicii streaming este pregătit să piardă o parte din utilizatori.

Apocalipsa Netflix. Compania ar putea pierde 400.000 de abonaţi

Compania va majora tarifele abonamentelor cu 3 dolari pe lună, respectiv 36 de dolari pe an, pentru a acoperi costurile în creştere, dar susţine că venitul suplimentar va fi folosit pentru a crea un conţinut mai original. Este posibil ca în urma acestei decizii numărul abonaţilor să scadă cu 8%, până la cinci milioane de persoane - o pierdere de 400.000 de abonaţi. Vor fi afectaţi utilizatorii din SUA, Brazilia, Mexic şi din anumite părţi ale Europei - inclusiv Marea Britanie.

Netflix a confirmat că testează preţuri mai mari pentru planurile de abonament luna trecută, utilizatorii „trezindu-se” brusc cu tarife mai mari. Compania se aşteaptă să încetinească în următoarele câteva luni, odată cu creşterea preţurilor abonamentelor. Acest lucru vine după ce companiile Apple şi Disney au anunţat că vor intra „în arenă” alături Netflix şi îşi vor lansa propriile servicii de streaming. Pentru 6,99 dolari pe lună, abonaţii Disney vor avea acces la o colecţie de filme care acoperă cinci categorii: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars şi National Geographic. Serviciul va include, de asemenea, filme produse de Fox, precum The Sound of Music şi Malcolm în Orientul Mijlociu, în urma vânzării 20th Century Fox către Walt Disney. Apple nu a spus încă cât va costa serviciul sau când va începe exact.

Cu toate acestea, reprezentanţii Netflix nu par a fi îngrijoraţi de aceste vremuri tumultuoase. „Nu anticipăm că aceşti noi jucători vor afecta semnificativ creşterea noastră”. Surse apropiate Netflix spun că în primele trei luni din 2019, profitul companiei a crescut la 344 milioane de dolari - cu vânzări în creştere cu până la 22%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
abonati,
companie,
preturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.