Aplicaţia Google Pay devine Portofel Google şi oferă noi elemente digitale

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 iulie 2022 75 afişări

Aplicaţia Google Pay devine Portofel Google şi oferă noi elemente digitale

Aplicaţia Google Pay devine Portofel Google (Google Wallet) şi poate fi utilizată pentru noi instrumente digitale începând de săptămâna aceasta, anunţă reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, aplicaţia Portofel Google va fi disponibilă în România pentru Android şi Wear OS şi va permite salvarea şi utilizarea, alături de cardurile de plată, a unor noi elemente: bilete digitale la evenimente, cărţi de îmbarcare, carduri de loialitate şi carduri cadou.

De asemenea, aplicaţia Portofel Google va oferi o integrare facilă cu alte aplicaţii şi servicii Google. De exemplu, utilizatorul va primi automat opţiunea de adăugare a cărţii de îmbarcare în Portofel Google, dacă după „check-in” alege să primească acest document în adresa de Gmail. Similar se va întâmpla cu biletele la evenimente achiziţionate online, aplicaţia urmând să trimită alerte pentru reamintirea evenimentului programat.

Confidenţialitatea şi securitatea sunt părţi integrante ale Portofel Google, mai spun reprezentanţii companiei. Aplicaţia oferă setări detaliate, astfel încât utilizatorul să poată să-şi personalizeze experienţa. În cazul în care telefonul este pierdut sau furat, utilizatorul poate găsi, bloca sau şterge dispozitivul folosind funcţionalitatea „Find My Device”.

Aplicaţia Portofel Google o va înlocui pe Google Pay în următoarele zile. Utilizatorii care au activată opţiunea de actualizări automate vor găsi Portofel Google în colecţia lor de aplicaţii. Ceilalţi vor trebui să facă update manual al aplicaţiei din Play Store, precizează compania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.