Apelul Preşedintelui Iohannis pentru diaspora. „Oare cât de multe victime va face epidemia? Nu ştim, dar depinde de noi să fie cât mai puţine”

Autor: Ioana Matei Postat la 03 aprilie 2020 158 afişări

Apelul Preşedintelui Iohannis pentru diaspora. „Oare cât de multe victime va face epidemia? Nu ştim, dar depinde de noi să fie cât mai puţine”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că urmează săptămâni dificile, cu mare încărcătură emoţională, în care va fi testată rezistenţa şi solidaritatea noastră. De asemenea, a făcut un apel către românii din diaspora, pe care i-a rugat să nu se întoarcă acasă anul acesta pentru sărbătorile pascale.

„De acum  înainte urmează săptămâni foarte dificile care vor fi critice pentru sistemul medical din România. Vor veni momente cu mare încărcătură emoţională care ne vor testa solidaritatea şi unitatea. Avem de plâns 116 morţi. 116 semeni ai noştri şi-au pierdut viaţa răpuşi de acest virus. Oare cât de multe victime va face epidemia? Nu ştim, dar depinde de noi să fie cât mai puţine.

Pandemia care afectează întreaga lume este una severă şi fiecare zi este o cursă contracronometru să salvăm viaţa semenilor noştri. Trebuie să câştigăm această luptă, iar măsurile de distanţare socială trebuie să rămână până când acest virus va trece - nimeni nu va fi cu adevărat în siguranţă până când nu vom fi cu toţii în siguranţă.” În legătură cu sărbătorile pascale, preşedintele Iohannis a spus: „Învierea Domnului găseşte întreaga omenire într-o criză profundă. Fac un apel necesar către românii din diaspora.

Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători, este foarte important să înţelegeţi, oricât de greu ar fi, că revenirea în ţară este extrem de periculoasă atât pentru voi, cât şi pentru cei pe care îi iubiţi atât de mult. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanţă.

Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a fi din nou împreună mai târziu. Pentru milioane de credincioşi este o dramă reală să nu poată merge de Sfintele Sărbători la Biserică. Acum nu există altă cale de a vă proteja pe voi şi pe apropiaţii voştri decât prin a sta acasă - aceasta este cea mai bună manifestare a dragostei creştineşti şi a iubirii aproapelui.”

De asemenea, Klaus Iohannis a mulţumit celor implicaţi în stoparea răspândirii bolii: „Contez pe voi şi vă mulţumesc pentru sacrificiile pe care le faceţi. Dragi români, doar respectând cu stricteţe regulile îi ocrotim pe cei apropiaţi. Este imperativ să staţi acasă şi să limitaţi deplasările doar la cele strict necesare.

Atunci când mergeţi la cumpărături păstraţi distanţa de cel puţin doi metri - evitaţi orice contact direct, spălaţi-vă pe mâini când ajungeţi acasă. ;Nu în spitale vom opri epidemia, răspândirea virusului are loc în comunitate, atunci când oamenii nu înţeleg că de respectarea acestor reguli simple depinde întoarcerea la normalitate. Ca o adevărată familie care are grijă de fiecare dintre membrii săi vom câştiga şi această bătălie.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.