Apel pentru susţinerea lui Orban: Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 septembrie 2021 60 afişări

Mai multe persoalităţi publice, printre care pianistul Dan Grigore, istoricul Marius Oprea şi fostul ministru Nicolae Noica, au lansat, luni, un apel către liberali pentru susţinerea lui Ludovic Orban la congresul de sâmbătă: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele”.

Apel pentru susţinerea lui Orban: Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele

„Profund preocupaţi de evoluţia politică a României, facem acest apel către delegaţii la Congresul Partidului Naţional Liberal (PNL) din 25.09.2021. Considerăm că viaţa noastră va fi puternic influenţată de votul dumneavoastră la Congres. Afirmăm cu toată convingerea că PNL trebuie să reprezinte soluţia şi nu problema societăţii româneşti aşa cum, din păcate, s-a manifestat în ultima vreme. PNL trebuie să continue tradiţia sa glorioasă, să întruchipeze garanţia şi speranţa unui viitor mai bun pentru români. Acest deziderat se poate realiza cu un preşedinte care are întreaga viaţă legată de PNL – aşa cum este Ludovic Orban. Sub conducerea sa, partidul a avut numeroase succese – la alegerile prezidenţiale, locale, europarlamentare. Subliniem mai ales trecerea partidului din opoziţie la guvernare”, arată apelul.

Potrivit semnatarilor, „alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendinţe dictatoriale şi clientelare”.

„Urăm fiecărui delegat la congres să aibă înţelepciunea Brătienilor în decizia pe care o va lua”, încheie semnatarii.

Apelul este semnat, printre alţii, de istoricul Marius Oprea, Nicolae Manolescu, fost preşedinte al Partidului Alianţei Civice, fost preşedinte al Consiliului Naţional PNL, membru al Academiei Române, Dan Grigore, pianist, fost membru al Colegiului PAC, foştii miniştri Nicolae Noica şi Dinu Zamfirescu, fizicianul Klaus Micescu, precum şi de scriitoarea Jean Harris scriitoare.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar în cursa pentru preşedinţia partidului şi-au depus candidatura Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apel,
orban,
congres

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.