Apare un nou lanţ de farmacii in Romania

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 10 ianuarie 2023 365 afişări

Apare un nou lanţ de farmacii in Romania

Brandul de farmacii Beneva a început să înlocuiască unităţile de sub umbrela Belladonna după ce în 2019 reţeaua de farmacii creată de familia Gheorghiţă a fost cumpărată de Pharma 1 Health Concept, o companie deţinută indirect de mai mulţi acţionari.

O astfel de schimbare de brand s-a produs deja în sectorul 3 din Capitală, din datele ZF.

Lanţul de farmacii Belladonna, controlat de antre­prenorii români Florin şi Alina Gheorghiţă, a apărut la începutul anilor 2000, fiind o afacere antreprenorială românească.

Timp de aproape două decenii, familia Gheorghiţă a condus businessul şi a dus brandul Belladonna la 93 de unităţi în Capitală, fiind una dintre cele mai puternice reţele din Bucureşti.

Prima tranzacţie realizată de familia Gheorghiţă a fost către Sensiblu, la începutul lui 2019, după ce a vândut 46 de unităţi.

În acelaşi an, restul farmaciilor Belladonna au fost preluate de Pharma 1 Health Concept, aşa cum arată anunţul de pe site-ul companiei.

Compania care a preluat farmaciile Belladonna este controlată indirect de mai mulţi acţionari, numele unor antreprenori sau manageri ca Bogdan Pavel, Corneliu Poll sau Sacha Dragic fiind legate indirect de afacerea din retailul farma.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmacii,
Beneva,
Belladonna,
farma,
inlocuire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.