Anunţ îndelung aşteptat: Statul va deconta toate tratamentele în străinătate pentru cei care nu pot fi trataţi în România

Postat la 08 august 2019 1710 afişări

Premierul a declarat, joi, că vor aproba mai multe măsuri pentru ca toţi pacienţii să aibă acces la medicamente şi servicii performante. Viorica Dăncilă a mai declarat ca pacienţii cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public să beneficieze de decontarea tratamentelor în străinătate.

Anunţ îndelung aşteptat: Statul va deconta toate tratamentele în străinătate pentru cei care nu pot fi trataţi în România

”Vom aproba în şedinţa de astăzi mai multe măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante. Astfel, vom completa legislaţia pentru a permite pacienţilor cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public, să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România”, a declarat, joi, înainte de începerea şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a afirmat că Guvernul va implementa un nou subprogram pentru persoanele cu autism.

”De asemenea, facem modificările legislative necesare pentru introducerea, dezvoltarea şi implementarea unui nou subprogram adresat persoanelor cu tulburări din spectrul autist conform protocolului încheiat cu asociaţiile de profil. Această măsură va permite un acces mai bun la servicii integrate de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu astfel de tulburări. 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
strainatate,
tratament,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.