Antreprenorii estimează creşterea afacerilor şi a exportului în cinci ani şi vor sprijin de la stat

Postat la 21 martie 2013 12 afişări

Majoritatea proprietarilor de afaceri de familie din România estimează o creştere constantă a afacerilor şi o dublare a exporturilor în următorii cinci ani, dar ar dori sprijin de la Guvern sub formă de facilităţi fiscale, garanţii sau împrumuturi de stat, pentru retehnologizare, potrivit PwC.

Antreprenorii estimează creşterea afacerilor şi a exportului în cinci ani şi vor sprijin de la stat

 "Antreprenorii şi afacerile de familie aduc stabilitate economiei şi reprezintă un motor extrem de dinamic de creştere economică, însă simt nevoia recunoaşterii rolului lor din partea societăţii şi a Guvernului şi aşteaptă sprijinul acestuia în promovarea unui cadru legislativ şi fiscal stabil şi predictibil, precum şi investiţii sporite în îmbunătăţirea infrastructurii şi a calităţii sistemului de învăţământ, pentru a-i pregăti mai bine pe viitorii absolvenţi pentru realităţile pieţei muncii", conform concluziilor studiului PwC - Family Business Survey România.

Studiul arată de asemenea că, într-o piaţă dificilă, afacerile de familie din România au avut performanţe bune în ultimul an, 71% dintre respondenţi obţinând o creştere a afacerilor. Mai mult, proprietarii şi managerii acestor afaceri sunt destul de încrezători cu privire la perspectivele de creştere pe următorii cinci ani, 61% aşteptându-se la o creştere constantă, în timp ce 13% ţintesc un avans mai agresiv.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antreprenorii-estimeaza-cresterea-afacerilor-si-a-exportului-in-cinci-ani-si-vor-sprijin-de-la-stat-10681895
10681895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.