Antonescu: Matricea familiei este bărbatul şi femeia. Pot fi de acord însă cu parteneriatele civile

Postat la 09 iunie 2013 37 afişări

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă seara că "matricea familiei" este căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, însă poate fi de acord cu legiferarea parteneriatelor civile între persoane de acelaşi sex, precizând că nu susţine adopţiile de către astfel de cupluri.

Antonescu: Matricea familiei este bărbatul şi femeia. Pot fi de acord însă cu parteneriatele civile

Antonescu a susţinut într-o emisiune a televiziunii Digi 24 că în primă instanţă, la nivelul comisiei de revizuire a Constituţiei, a fost adoptat amendamentul prin care este interzisă discriminarea inclusiv pe orientare sexuală, apreciind că este o decizie "firească".

"Aşa s-a născut cealaltă propunere de modificare (în cazul definirii familiei, n.r.). În acest context, o serie de colegi au ridicat problema următoare: da, suntem de acord ca şi orientarea sexuală să fie trecută printre criteriile fundamentale pe baza cărora să nu poată fi discriminat cineva în acestă ţară, dar nu suntem de acord ca o asemenea prevedere să fie interpretată în sensul unei solicitări ca ulterior Codul civil, prevederea despre familie, să ajungă la căsătoriile între persoane de acelaşi sexe şi după aceea la adopţii pentru aceste cupluri", a declarat Antonescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/antonescu-matricea-familiei-este-barbatul-si-femeia-pot-fi-de-acord-insa-cu-parteneriatele-civile-10944595
10944595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.