ANPC propune închiderea Halelor Obor. Au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai

Autor: Mediafax Postat la 23 noiembrie 2021 50 afişări

ANPC propune închiderea Halelor Obor. Au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus marţi închiderea Halelor Obor din Bucureşti. În urma unui control, au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai, dar şi alimente cu perioada de valabilitate expirată.

Potrivit ANPC, în Halele Obor au fost controlate marţi 26 de firme cărora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 365.000 lei şi 2 avertismente.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a cantităţii totale de circa 11,5 tone produse alimentare nesigure, în general carne, produse din carne şi produse lactate. Totodată s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 25 operatori economici.

„Propunerea închiderii unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor”, este o altă decizie a ANPC.

Comisarii au constatat următoarele deficinţe:

-nerespectarea temperaturii de depozitare şi expunere spre vânzare recomandată de producător

-expunerea spre vânzare în afara spaţiilor frigorifice (comercializare la temperatura mediului ambiant) pentru carne, produse din carne şi produse lactate

-utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheaţă murdară, insule de mucegai etc.)

-comercializarea unor produse alimentare nesigure şi a unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită

-existenţa căilor de acces cu gresie spartă, a diferenţei de nivel, a treptelor deteriorate nemarcate, care constituie un pericol pentru cumpărători.

„Cel mai mult m-au impresionat oamenii care veniseră în piaţă la cumpărături şi vedeau, odată cu noi, mizeria pe care o descopeream în galantare. Nu ne venea să credem; nici nouă, nici lor. Vreau să sublinez un lucru foarte important: niciodată nu ne-am dorit închiderea activităţii unui operator economic. Nu acesta este scopul nostru! Dar mesajul este unul foarte scurt: Faceţi curăţenie, respectaţi reglementările în vigoare şi, astfel, vă puteţi relua activitatea”, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
halele obor,
anpc,
inchidere,
mucegai,
propunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.