ANOFM: Aproape 600 de posturi VACANTE, în Spaţiul Economic European. Unde se fac cele mai multe ANGAJĂRI

Autor: Aurelia Alexa Postat la 11 iulie 2015 211 afişări

Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante aproape 600 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures, cele mai multe în Cehia, Germania şi Norvegia, unde se caută muncitori calificaţi în diverse domenii, asistenţi medicali, factori poştali, bucătari, ospătari şi agenţi de pază.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate, prin intermediul reţelei Eures România, 584 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe posturi sunt în Cehia, unde firmele caută să angajeze 225 de persoane, pentru posturi de: lucrători în producţie pentru asamblarea aparatelor de aer condiţionat, operatori, operatori de producţie (câte 50 de posturi), operatori autoclave, asamblori (30), muncitori asamblare (20), şlefuitori, pilitori (15), lucrători în prelucrarea lemnului (10).

În Germania sunt anunţate 187 de locuri de muncă, dintre care 50 pentru asistenţi medicali generalişti, câte 15 pentru factori poştali, bucătari, bucătari şefi, bucătari specialişti, ospătari, pentru personal în industria gastronomiei de sistem, câte 10 pentru agenţi de securitate, agenţi de pază, betonişti, fierari betonişti, tâmplari, dulgheri, câte cinci pentru sudori MAG, comisionari şi barmani.

Angajatorii mai au două posturi pentru tehnicieni sisteme de securitate şi câte un post pentru operator stivuitor, mecanic auto, operator CNC (strungar, frezor), mecatronist, asamblor-montator (lucrător în producţie), tehnician electronică-service fibre laser de mare putere, tehnician electronică, tehnician electrotehnist, manager vânzări şi optician.

Angajatori din Norvegia au vacante 92 de locuri de muncă, fiind căutaţi lideri de echipă în masaj, în îngrijirea unghiilor (manichiurist), lideri de echipă pentru antrenori personali, pentru personal yoga sau pentru stilişti, un coordonator de cercetare al UE în securitatea calculatoarelor şi un profesor asociat în metoda elementului finit (FEM) şi analiza structurilor.

Cei interesaţi să plece în Suedia pot ocupa posturi de vopsitori auto (15), de mecanici (10) sau de tinichigii (10), iar în Marea Britanie se caută îngrijitori persoane (20), şoferi camion (10) şi infirmier (un post).

Alte 10 posturi vacante sunt în Elveţia, două în Belgia şi câte unul în Polonia şi Spania.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediile agenţiilor judeţene.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anofm-aproape-600-de-posturi-vacante-in-spatiul-economic-european-unde-se-fac-cele-mai-multe-angajari-14576729
14576729
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.