Animalele sălbatice din Siberia îşi părăsesc habitatul natural în urma incendiilor de vegetaţie / VIDEO

Autor: Marinela Sarbu Postat la 10 august 2019 62 afişări

Animalele sălbatice caută hrană în satele din toată Siberia, în timp ce experţii în climă avertizează asupra incendiilor care vor fi din ce în ce mai grave în fiecare an din cauza creşterii temperaturilor, cu 10 grade Celsius peste medie, potrivit mass-mediei locale.

Animalele sălbatice se îndreaptă către oameni în timp ce scapă de pădurea asemănătoare cu camerele de gaz, iar focurile sălbatice continuă să se răstoarne pe aproape 3 milioane de hectare. Urşii şi vulpile fug de taiga, în timp ce animalele mai mici se sufocă din cauza fumului.

În timp ce preşedintele Putin a ordonat Ministerului Apărării ca armata să se implice în stingerea incendiilor, nu există un sistem care să ajute animalele sălbatice.

Tot ce pot face este să fugă şi să caute mâncare în altă parte, locuitorii încearcă să facă tot ce pot pentru a le ajuta.

Astfel, un martor ocular a filmat o familie de vulpi care fugeau din calea dezastrului. Animalele supravieţuitoare încearcă să găsească un loc sigur şi hrană şi, în primul rând, apă. Biologii şi ecologii avertizează că o întâlnire cu prădătorii, mai ales acum când animalele sunt stresate, pot fi periculoase şi recomandă oamenilor să îşi păstreze distanţa.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
INCENDII,
ANIMALE SĂLBATICE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.