Bursa de Valori a încheiat prima jumătate de an cu toţi indicii pe plus şi creşteri de două cifre

Postat la 09 august 2019 35 afişări

Bursa de Valori Bucureşti a încheiat prima jumătate de an cu toţi indicii pe plus şi creşteri de două cifre: indicele BET a crescut cu aproape 20% în primele şase luni, iar indicele BET - Total Return (BET-TR), a trecut pragul de 14.000 de puncte, creştere de aproape 30%.

Bursa de Valori a încheiat prima jumătate de an cu toţi indicii pe plus şi creşteri de două cifre

Această creştere accelerată a apărut şi ca urmare a unui efect de bază, pentru că piaţa era foarte jos la finalul anului trecut. Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a depăşit 34,8 de mld. euro în ultima şedinţă de tranzacţionare din iunie 2019, comparativ cu 30,6 mld. euro la final de 2018, în creştere cu 14%.

Piaţa reglementata de acţiuni, excluzând ofertele publice iniţiale şi secundare, care a generat 93% din totalul veniturilor din tranzacţionare în prima jumătate a anului 2019 (S1 2018: 60% din totalul veniturilor din tranzacţionare la BVB) a înregistrat o creştere cu 12% a valorii tranzacţionate, respectiv 5,25 mld. lei, rezultat al interesului investitorilor pentru tranzacţionarea pe piaţa secundară.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
cifre,
incheiere,
indici,
bursa,
valori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.