Anii buni pentru vinurile romanesti

Postat la 10 ianuarie 2006 5 afişări

In functie de precipitatii si de temperaturi, potentialul de invechire al vinurilor produse in ani diferiti variaza.

In functie de precipitatii si de temperaturi, potentialul de invechire al vinurilor produse in ani diferiti variaza.

1958 A fost un an de exceptie pentru vinul de Tarnave. Traminerul de Blaj a luat in anii ‘60 toate premiile importante la concursuri, printre care si aurul la cel mai important concurs din regiune, cel de la Liubliana.

1986 Anul vinurilor rosii. A circulat pe piata un vin de Samburesti din 1986, foarte apreciat. Acum mai exista doar ceea ce specialistii numesc "urme" ale acelui vin.

1988 Anul putregaiului nobil Botritis, care consuma apa din boabe, sporind concentratia de zahar. Exemple de vinuri reusite din acel an provin de la Cotnari si Murfatlar.

2000 Un an foarte bun pentru vinurile rosii. Mai ales in sud-vestul tarii, productiile au fost reusite, multumita unui echilibru intre numarul total de ore insorite si de precipitatii. Totodata, tehnologia producatorilor romani in 2000 se apropia deja de nivelul celor din tarile dezvoltate.

In vest, cursa e pentru "cine gusta primul dintr-un vin", nu pentru "cine e ultimul", iar cautate sunt vinurile cele mai tinere

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anii-buni-pentru-vinurile-romanesti-977968
977968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.