Anglia, paralizată de greve. A luat naştere „strikemas”, cuvântul care anulează Crăciunul

Postat la 10 decembrie 2022 305 afişări

Anglia, paralizată de greve. A luat naştere „strikemas”, cuvântul care anulează Crăciunul

În Regatul Unit, toată lumea este în grevă, chiar şi spitalele, iar ţara este paralizată.

Situaţia a născut un cuvânt nou, o fuziune între „grevă”, grevă şi „Crăciun”. Este un Strikemas (fuziune între grevă, grevă şi Crăciun, Crăciun).

Toată lumea este în grevă, iar Marea Britanie este paralizată: aeroporturi, căi ferate, autostrăzi, oficii poştale, spitale, nimic nu mai funcţionează.

Ultimii care au anunţat că vor lua pauză de muncă sunt oficialii de frontieră de pe aeroporturi, adică tocmai cei care controlează paşapoartele: vor lovi între Crăciun şi Revelion, pentru a produce pagube maxime traficului aerian.

Rezultatul va fi anularea multor zboruri: se estimează că vor fi implicaţi 600.000 de pasageri, care sperau într-o vacanţă de Crăciun.

Ministrul de Interne i-a avertizat pe oameni să se gândească de două ori, înainte de a pleca la drum. Practic, fiecare zi din decembrie va fi afectată de un fel de grevă, care implică peste un milion de muncitori.

Lucrătorii din traficul de autostrăzi se vor abţine de la muncă săptămâna viitoare, în acelaşi timp cu două zile de grevă feroviară. Trenurile vor opri din nou chiar în preajma Crăciunului, între 24 şi 27 decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
craciun,
anulare,
nastere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.