Angela Merkel: SUA ar trebui să excludă UE din planul privind taxele suplimentare pentru oţel şi aluminiu

Postat la 09 martie 2018 34 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, vineri, că soluţia cea mai bună pentru evitarea unui litigiu comercial între Statele Unite şi Uniunea Europeană este scutirea Blocului comunitar de taxele suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu impuse de administraţia Trump, relatează Reuters.

Angela Merkel: SUA ar trebui să excludă UE din planul privind taxele suplimentare pentru oţel şi aluminiu

"Avem încredere în Comisia Europeană, care este responsabilă de politica privind comerţul şi care a prezentat măsuri pe care am putea să le implementăm. Dar preferăm mai întâi să discutăm. Cea mai bună opţiune ar fi ca UE să fie scutită de taxele suplimentare din SUA, iar Comisia a confirmat acest lucru", a spus Merkel, în urma unei întrevederi cu liderii mediului de afaceri din Germania.

Patru mari grupuri industriale din Germania au avertizat în legătură cu o "spirală a protecţionismului", după taxele suplimentare impuse de administraţia Donald Trump, şi au cerut guvernului de la Berlin şi Uniunii Europene să-şi menţină angajamentul pentru comerţul liber.

"Industria germană este extrem de preocupată de decizia guvernului SUA de a impune taxe punitive de mare amploare. Pentru a preveni o spirală a protecţionismului, Germania şi Uniunea Europeană trebuie să continue să susţină sistemul mondial de comerţ", se arată într-un comunicat comun al confederaţiilor DIHK, BDA, BDI şi ZDH.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.