Angajaţii Amazon din Italia intră în grevă: Se conturează primul protest al întregii divizii de logistică din cadrul gigantului american

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 martie 2021 49 afişări

Angajaţii Amazon din Italia intră în grevă: Se conturează primul protest al întregii divizii de logistică din cadrul gigantului american

Luni, lucrătorii Amazon din Italia au intrat în grevă, ca parte a primului protest al întregii divizii de logistică din cadrul gigantului american, transmite agenţia de ştiri Reuters.

Sindicatele estimează că sistemele de livrare ale Amazon se bazează pe circa 40.000 de angajaţi, incluzând aici stafful diviziei de logistică, ce reprezintă majoritatea angajaţilor pe termen lung din Italia (9.500 de oameni).

Între timp, firma condusă de Jeff Bezos se confruntă cu formarea primului sindicat Amazon din Statele Unite, în cadrul fabricii din Bessemer, statul Alabama.

Protestele din Italia vin după ce tranziţia către comerţul electronic a produs o creştere de 31% a produselor vândute online la 23,4 miliarde de euro, conform datelor Universităţii Politehnice din Milano.

Astfel, şefii sindicatelor au început să caute schimbarea  regulilor privind volumele de lucru şi turele şoferilor care spun că pot livra până la 180-200 de colete pe zi. În prezent, unele dintre principalele sindicate din Italia spun că au declanşat greva după prăbuşirea negocierilor cu asociaţia angajatorilor care reprezintă firmele de curierat.

„Momentan nu cerem mărirea salariilor, însă vrem un program de muncă mai uman”, spune Salvatore Pellecchia, secretar general al sindicatului FIT-CISL. Grupurile de protestatari spun că Amazon este responsabil de condiţiile de muncă ale şoferilor, chiar dacă sunt angajaţi prin intermediul unei părţi terţe.

De când a început operaţiunile în Italia, în urmă cu un deceniu, gigantul cu sediul în Seattle a deschis peste 40 de locaţii de logistică, într-o ţară care se află sub media statelor UE în ceea ce priveşte comerţul virtual. Compania investit 5,8 miliarde de euro în ţară din 2010 încoace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
amazon,
greva,
protest,
sindicate,
logistica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.