Anchetă la Spitalul din Sibiu, după ce un actor a fost trimis acasă din UPU cu arsură de cornee

Autor: Laura Buciu Postat la 12 iulie 2022 52 afişări

Este anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, după ce actorul Iustinian Turcu a relatat modul în care a ajuns la UPU Sibiu şi a fost îndrumat să meargă acasă şi să revină când va fi medic oftalmolog, respectiv peste două zile. Tânărul actor avea arsură de cornee.

Anchetă la Spitalul din Sibiu, după ce un actor a fost trimis acasă din UPU cu arsură de cornee

Actorul Iustinian Turcu a ajuns la UPU Sibiu vineri seara, cu arsură de cornee, şi i s-a spus să revină luni, pentru că nu există gardă pentru Secţia Oftalmologie.

„Mi-au făcut doar nişte spălături şi mi-au administrat un calmant, apoi mi-au zis că nu au medici oftalmologi, că nu ştiu ce să-mi facă şi să revin luni la oftalmolog. Nu voi povesti comportamentul de care am avut parte (la UPU – n.r.). Chiar am râs în sinea mea când unul dintre îngrijitori m-a pus să-mi ridic picioarele să dea cu mopul şi cum a trebuit să stau pe vârfuri să nu fac urme. Nu ştiu nici măcar cum arată, aveam ochii lipiţi şi nu vedeam nimic. (...) Am acceptat situaţia şi m-am lăsat trimis acasă de oamenii care erau datori să mă ajute”, scrie Iustinian Turcu pe Facebook.

Acesta avea dureri mari, nu vedea şi lăcrima continuu, iar prietenii l-au dus la un spital privat, unde a primit tratament iar în prezent starea sa este bună.

La fel ca multe alte secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Secţia de Oftalmologie asigură, potrivit legii, garda la domiciliu. Pentru ca medicul oftalmolog să fi venit de acasă, însă, medicul care era de gardă în UPU ar fi trebuit să îl sune, însă, se pare că acest lucru nu s-a întâmplat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a chemat şefii Spitalului să dea explicaţii, unitatea medicală fiind în subordinea CJ Sibiu.

„Încă de la apariţia în spaţiul public a informaţiilor cu privire la cazul relatat de pacientul I.T. (Iustinian Turcu - n.r.), am demarat o anchetă internă pentru investigarea circumstanţelor în care s-a petrecut acest caz precum şi a altor posibile disfuncţionalităţi la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, au transmis, marţi, reprezentanţii SCJU Sibiu.

Rezultatul anchetei si masurile dispuse vor fi disponibile săptămâna viitoare, potrivit sursei citate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anchetă,
actor,
upu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.