Anchetă în mai multe regiuni ale Italiei, privind o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-Covid

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 februarie 2021 26 afişări

Anchete se desfăşoară în mai multe regiuni ale Italiei, privind o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-Covid, după ce guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a spus că a primit o ofertă de 27 de milioane doze de vaccin.

Anchetă în mai multe regiuni ale Italiei, privind o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-Covid

Aceleaşi „oferte avantajoase” ar fi fost primite şi în Lombardia şi Umbria, scrie Il Giornale. Sunt regiunile în care procurorii au început anchete, dar nu este exclus ca iniţiative judiciare similare să aibă loc şi în alte zone ale Italiei.

Anchetatorii verifică dacă „cererile de achiziţie directă de vaccinuri anti-Covid” au fost transmise de către instituţiile regionale, căutând în acelaşi timp „anonimii care au propus achiziţionarea de vaccinuri autorităţilor”.

Companiile farmaceutice ale Pfizer şi AstraZeneca subliniaseră deja că nu au prevăzut deocamdată furnizarea vaccinului pe piaţa privată: „Intermediarii nu pot propune vaccinuri, deoarece nu se furnizează persoanelor private, ci doar guvernelor”.

Potrivit Il Fatto Quotidiano, guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, a spus că a primit oferte pentru 27 de milioane de doze de vacin. De altfel, guvernatorul declarase anterior că vrea să cumpere vaccinuri pentru regiune, în afara acordului cu UE, deoarece e nemulţumit de ritmul în care se vaccinează în Italia. Luca Zaia a explicat că a primit două oferte de a cumpăra 12 şi 15 milioane de doze: „Nu ştiu de unde au fost procurate”.

„Sunt obligat să verific dacă primesc oferte. Trebuie să am grijă de sănătatea veneţienilor, am obligaţia să verific. Am şi eu un angajament etic”, a spus guvernatorul la Radio 24.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
anchete,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.