Anchetă epidemiologică la Paşcani: Zeci de cadre medicale şi pacienţi, infectaţi cu noul coronavirus

Postat la 29 aprilie 2020 172 afişări

Anchetă epidemiologică la Paşcani: Zeci de cadre medicale şi pacienţi, infectaţi cu noul coronavirus

Medici, asistente şi infirmiere de la 4 secţii ale spitalului din Paşcani au fost confirmate cu COVID19

Pe lângă angajaţii spitalului, 12 pacienţi de la Secţia de Îngrijiri Paleative au fost diagnosticaţi cu această infecţie

Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi la Spitalul Municipal Paşcani a arătat că 25 de angajaţi ai unităţii medicale sunt infectaţi cu noul coronavirus. Aceştia au fost depistaţi între 10 şi 28 aprilie. Potrivit unui comunicat al DSP Iaşi este vorba despre  6 cadre medicale la Compartimentul Primiri Urgenţe, 9 cadre medicale la Secţia de Îngrijiri Paliative, 2 cadre medicale la Secţia de Infecţioase şi 4 de la Chirurgie. Alţi 4 angajaţi din zona adiministrativă a unităţii medicale au fost şi ei infectaţi.

Testări au fost făcute şi tuturor pacienţilor de la secţia de îngrijiri paleative, unde au fost confirmate 12 cazuri de îmbolnăvire cu COVID19.

"Prin urmare, în privinţa personalui medical, testările au evidenţiat prezenţa noului coronavirus la 4 medici, 8 asistenţi medicali, 8 infirmieri şi un brancardier.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
pacienti,
pascani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.