Anca Dragu, după anunţul INS: Suntem foarte dezamăgiţi să vedem lipsa de reacţie a Guvernului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 septembrie 2022 21 afişări

„Suntem foarte dezamăgiţi să vedem lipsa de reacţie a Guvernului PSD – PNL – UDMR, care îi ţine pe aceşti oameni, practic, în sărăcie”, spune Anca Dragu (USR), fost ministru de Finanţe, după ce INS a anunţatr că inflaţia a ajuns la 15,3%.

Anca Dragu, după anunţul INS: Suntem foarte dezamăgiţi să vedem lipsa de reacţie a Guvernului

„Inflaţia a crescut. Avem 15,3% pentru produse alimentare, nealimentare şi servicii. Vedem însă cea mai mare creştere la produse alimentare, per total peste 18%, iar la produsele de bază, respectiv: produse de panificaţie, ulei, cartofi, avem creşteri de preţuri chiar de peste 30%. Ştim bine că produsele alimentare reprezintă cam 33% din consumul românilor, din tot ce cheltuiesc românii într-o lună. Creşterea preţurilor la produsele alimentare îi va afecta în special pe cei cu venituri foarte mici, respectiv cu salarii foarte mici sau cu pensii foarte mici şi de aceea suntem foarte dezamăgiţi să vedem lipsa de reacţie a Guvernului PSD – PNL – UDMR, care îi ţine pe aceşti oameni, practic, în sărăcie. Este o tactică politică să-i ţină dependenţi”, spune Anca Dragu, senator USR.

Fostul ministru USR de Finanţe afirmă că „Zero Taxe pe Salariul Minim” este o măsură „absolut necesară în acest moment”.

Preţurile de consum au crescut într-o lună cu 0,6%. Comparaţia este realizată de Institutul Naţional de Statistcă şi vizează preţurile din luna august. În ceea ce priveşte comparaţia cu anul trecut, preţurile au crescut cu 11%.

Rata inflaţiei de la începutul anului (august 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 11,6%, iar rata anuală a inflaţiei în luna august 2022 comparativ cu luna august 2021 este 15,3%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dragu,
inflaţie,
ins

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.