ANALIZĂ: Statul federal american intră în şomaj tehnic parţial, o premieră în ultimii 17 ani

Postat la 01 octombrie 2013 38 afişări

Statul federal american a intrat în şomaj tehnic parţial, marţi dimineaţa, pentru prima dată în ultimii 17 ani, situaţie care va afecta sute de mii de funcţionari, în lipsa unui acord privind bugetul în Congres.

ANALIZĂ: Statul federal american intră în şomaj tehnic parţial, o premieră în ultimii 17 ani

 În pofida unor tratative intense şi a unei seri de du-te-vino între Senatul cu majoritate democrată şi Camera Reprezentanţilor, dominată de republicani, niciun proiect de lege a finanţelor nu a putut fi adoptat la timp pentru începerea exerciţiului bugetar 2014, care a debutat marţi, la ora 00.00 (07.00 ora României).

Prin urmare, Casa Albă le-a ordonat agenţiilor federale, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, să înceapă încetarea parţială a activităţii, pentru care s-au pregătit.

Barack Obama a încercat o ultimă intervenţie luni, avertizând că o paralizare a statului federal ar avea "consecinţe economice foarte reale pentru oameni în viaţa de zi cu zi şi imediat".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-statul-federal-american-intra-in-somaj-tehnic-partial-o-premiera-in-ultimii-17-ani-11429592
11429592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.