ANALIZĂ evaluatori: Tendinţa de scădere a preţurilor locuinţelor se va păstra pe termen mediu

Postat la 20 ianuarie 2014 82 afişări

Tendinţa de scădere a preţurilor se va păstra cel mai probabil pe termen mediu, în condiţiile în care economia nu dă semne solide de redresare, o relansare a pieţei fiind posibilă în urma reluării finanţării, potrivit companiei de evaluare Darian.

ANALIZĂ evaluatori: Tendinţa de scădere a preţurilor locuinţelor se va păstra pe termen mediu

 "În viitor tendinţa de scădere a preţurilor se va păstra cel mai probabil şi pe termen mediu, în condiţiile în care economia nu dă semne solide de redresare. Principalii factori ar putea fi cei determinaţi de limitarea finanţării bancare de programul Prima Casă şi de veniturile insuficient de ridicate ale potenţialilor cumpărători", a declarat într-un comunicat Adrian Crivii, preşedintele Darian.

În opinia sa, şansa relansării economiei şi implicit şi a pieţei imobiliare constă în relansarea finanţării prin atragerea fondurilor europene în bugetul 2014-2020, asanarea pierderilor din economie, transparenţa în utilizarea fondurilor bugetare şi eficientizarea investiţiilor.

Mai mult, analiştii Darian consideră că faptul că programul guvernamental Prima Casă nu a făcut distincţie între stocul de locuinţe noi şi cel vechi, coroborat cu faptul că TVA-ul se aplică doar apartamentelor situate în blocurile noi, crescând preţul acestora cu 5% sau 24%, a determinat dezvoltatorii să concureze pe aceleaşi plaje de preţ cu apartamentele construite înainte de 1990.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-evaluatori-tendinta-de-scadere-a-preturilor-locuintelor-se-va-pastra-pe-termen-mediu-11931184
11931184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.