ANALIZĂ: Cât de puternic este statul care ar putea declanşa al Treilea Război Mondial. Armele „fantomă” şi adevăratul pericol, Gărzile Revoluţionare

Postat la 03 octombrie 2019 762 afişări

Unul dintre punctele nevralgice de pe planetă, în care poate izbucni oricând un nou război, este Golful Persic. Tensiunile dintre statul musulman Iran şi puterile vestice s-au accentuat în ultimele luni, după ce Teheranul a doborât o dronă americană în valoare de peste 200 de milioane de dolari, a capturat un petrolier britanic şi a devenit suspectul principal în atacurile asupra unor instalaţii petroliere saudite.

ANALIZĂ: Cât de puternic este statul care ar putea declanşa al Treilea Război Mondial. Armele „fantomă” şi adevăratul pericol, Gărzile Revoluţionare

Iranul are o armată destul de puternică, deşi depăşită din punct de vedere tehnologic, şi ar reprezenta o provocare mult mai mare pentru SUA decât au fost Irakul sau Afganistanul.

Republica Islamică Iran este o teocraţie condusă de liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei. Acesta este şeful statului, comandantul suprem al armatei şi liderul religios al ţării. Khamenei comandă armata obişnuită, Armata Republicii Islamice Iran (Artesh) şi organizaţia paramilitară Corpul Gărzilor Revoluţionare din Iran (Sepah).

Artesh include sub umbrela ei forţele terestre, marina, forţele aeriene şi forţele de apărare antiaeriană. Gărzile Revoluţionare au rolul de a proteja regimul, atât de agresorii din interior, cât şi din exterior. Mai simplu, există o armată a ţării şi una a regimului. Structurile de acest gen sunt comune în statele totalitare. Exemple sunt Germania nazistă sau China comunistă.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analiza,
arme,
declansare,
fantoma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.