ANALIZĂ: Alegerile germane vor debloca dosare europene majore

Postat la 20 septembrie 2013 51 afişări

Alegerile legislative germane vor debloca mai multe dosare economice europene majore dacă, indiferent de rezultat, poziţia Berlinului nu se va schimba în mod fundamental, cel puţin pe termen scurt, apreciază mai mulţi analişti.

ANALIZĂ: Alegerile germane vor debloca dosare europene majore

 "Europa aşteaptă alegerile" deoarece "au fost amânate numeroase decizii", subliniază Carsten Brzeski, o economistă la banca olandeză ING. Nicolas Veron, de la centrul european de reflecţie Bruegel, vorbeşte chiar despre o "paralizie".

Dezbaterile privind situaţia Greciei şi uniunea bancară vor putea, astfel, să fie reluate.

"Grecia nu va putea să îşi ramburseze datoria, şi va fi necesar ca Germania să recunoască acest lucru", a avertizat Fabian Zuleeg, directorul centrului de reflecţie European Policy Centre, care se aşteaptă la o nouă restructurare a datoriei greceşti, "la un moment sau altul", după alegerile germane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-alegerile-germane-vor-debloca-dosare-europene-majore-11365627
11365627
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.