Analist în domeniul apărării: Occidentul le-a spus ruşilor ce va face în cazul unui atac nuclear

Autor: Petru Mazilu Postat la 13 octombrie 2022 85 afişări

Membrii NATO şi-au contactat personal omologii ruşi pentru a-i avertiza despre urmările unui atac nuclear, a declarat profesorul Michael Clarke, fostul director general al Institutului Regal al Serviciilor Unite (RUSI), potrivit Sky News.

Întrebat care ar fi reacţia Occidentului în cazul unui atac nuclear al Rusiei, analistul britanic în domeniul apărării a declarat că liderii de la Kremlin au fost deja avertizaţi cu privire la reacţia Occidentului.

„Când ameninţările cu arme nucleare tactice au fost ridicate în urmă cu câteva săptămâni, SUA şi trei sau patru membri NATO şi-au contactat personal omologii din Rusia şi din statul major rus pentru a le spune ”nici să nu vă gândiţi la asta. Ei nu ne vor spune ce au spus şi nici nu ar trebui să o facă, deoarece trebuie să existe o anumită incertitudine în această privinţă pentru a menţine un factor de descurajare, dar ceea ce se pare că au spus este, în primul rând, nu vom fi pasivi", a explicat Michael Clarke.

Consilierul susţine că Rusia nu va fi atacată cu arme nucleare.

„Nu vă vom condamna pur şi simplu, vom face multe în această privinţă. În al doilea rând, nu vom recurge la arme nucleare, ci vom recurge la arme convenţionale şi avem puterea convenţională de a lovi toate infrastructurile şi instalaţiile voastre nucleare. Dacă ne gândim măcar că veţi trece la nuclear, dacă vedem că încep pregătirile - am putea să vă atacăm. Acesta pare să fi fost mesajul", a precizat Clarke.

El a mai spus că, deşi nu poate fi sigur că acesta a fost mesajul trimis Rusiei, „a existat o convingere generală că asta s-a spus".

El a continuat spunând că NATO „a transmis clar" Rusiei că aceasta ar depăşi o limită dacă ar folosi arme nucleare şi a avertizat că organizaţia va „ataca Rusia ca putere militară prin mijloace convenţionale".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nuclear,
occident,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.