An catastrofal pentru cea mai mare bancă din Danemarca: Danske Bank a pierdut 10 miliarde de dolari din valoarea de piaţă în 2018

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 iulie 2018 101 afişări

An catastrofal pentru cea mai mare bancă din Danemarca: Danske Bank a pierdut 10 miliarde de dolari din valoarea de piaţă în 2018

Anul acesta ar putea deveni cel mai prost an înregistrat de gigantul bancar Danske Bank de la al Doilea Război Mondial până în prezent, potrivit Bloomberg.

Până acum în 2018, cea mai mare bancă daneză a pierdut un sfert din valoarea de piaţă. Singurele momente în ultimele decenii când Danske a avut o performanţă atât de proastă au fost în 2008 la începutul crizei financiare şi în 2011 în criza datoriilor la nivel european.

Miercuri la ora 16.00, acţiunile Danske Bank se tranzacţionau pe bursa din Copenhaga la 27,6 dolari, în scădere cu 9,3% la o capitalizare de 24,6 miliarde de dolari.

Acţiunile au scăzut după ce investitorii au fost nemulţumiţi de performaţa băncii din al doilea trimestru, în special din cauza veniturilor scăzute din tranzacţionare.

Conducerea băncii a avertizat că va avea probleme în a-şi atinge ţinta financiară pentru sfârşitul anului. Cu scăderea de astăzi, Danske a ajuns să piardă aproximativ 10 miliarde de dolari din valoarea de piaţă în 2018.

Între timp, investiorii încă analizează impactul pe care îl va avea scandalul de spălare a banilor asupra imaginii băncii şi în final asupra preţului acţiunilor.

Danske a „suferit” anul acesta din cauza scandalului de spălare a banilor şi a unui „declin general la nvielul sectorului bancar”, spune Ole Kjae Jense, şeful pieţelor de acţiuni din cadrul Sydbank.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
danemarca,
banca,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.